Recept: paprika-amandel soep
Voor 4 personen
40 min.
Vegan, Vegetarisch, Suikervrij, Tarwevrij, Zuivelvrij
Ingrediënten
- 100 gr uit
- 100 gr wortel
- 100 gr prei
- 100 gr bleekselderij
- 100 gr venkel
- 750 gr rode paprika
- 4 teentjes knoflook
- 250 gr geroosterde amandelen
- ong. 2 lt Dashi bouillon
Bereiding
- Maak de groente schoon en snijd ze in blokjes.
- Fruit de groente, knoflook en rode paprika in wat olijfolie.
- Giet hierbij de dashibouillon totdat de groente net onderstaat.
- Kook de soep ongeveer 20 minuten en voeg de geroosterde amandelen toe.
- Pureer de soep totdat deze mooi glad en romig is. Voeg eventueel nog wat dashibouillon toe wanneer de soep te dik is.
- Breng op smaak met peper en zout.